Skip to main content

Wat biedt InVivo?

InVivo is een praktijk voor intensieve traumabehandeling in Groningen. Deze vorm van traumabehandeling is geschikt voor mensen waarbij sprake is van complex trauma. Mensen die nare, teleurstellende, schokkende en/of ingrijpende ervaringen hebben gehad op meerdere gebieden en voor een langere periode, vaak al gestart in de (vroege) kindertijd. Voor de traumabehandeling wordt bij InVivo in de meeste gevallen gekozen voor EMDR therapie. De reden hiervoor is dat EMDR een zeer goed onderzochte methode is die bijna altijd goede resultaten laat zien bij klachten die aangestuurd worden door nare ervaringen. In sommige gevallen kan gekozen worden voor een andere methode voor traumabehandeling of worden waar nodig elementen van andere methodieken toegepast (bijvoorbeeld technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie en de Schematherapie).


Intensieve trauma behandeling

De traumabehandeling wordt aangeboden op intensieve wijze. Dit betekent dat u een lang weekend verblijft in een Bed & Breakfast, waar u dagelijks meerdere uren therapie krijgt. Binnen de intensieve traumabehandeling wordt traumaverwerking afgewisseld met oefeningen uit de mindfulness, compassietraining en Acceptance and Commitment Therapy. Deze oefeningen zijn aanvullend op de traumabehandeling en hebben als doel u tijdens de traumabehandeling in het ‘hier-en-nu’ te houden en de intensiviteit van de behandeling beter aan te kunnen. Daarnaast maakt aandachts- en compassietraining mensen sterker op het gebied van stresshantering en terugvalsignalering in de toekomst.


Voordelen van intensieve weekendbehandeling

 • De behandeling duurt een aantal dagen i.p.v. een aantal maanden.
 • U heeft alle ruimte en tijd voor uw proces en hoeft tussendoor niet steeds het verwerkingsproces af te sluiten.
 • Bij traumabehandeling is het onvermijdelijk nare gevoelens te ervaren. Met intensieve therapie kunnen we meteen doorbehandelen en hoeft u niet steeds een week lang rond te lopen met deze nare gevoelens.
 • Door de therapie elders te laten plaatsvinden kunt u vrij werken aan uw behandeling zonder getriggerd of afgeleid te worden door uw dagelijkse omgeving.
 • Vaak zijn mensen tijdens een traumabehandeling wat labieler en prikkelbaarder. Door de traumabehandeling in een weekend op een andere locatie te doen heeft uw omgeving (bijv. als u kleine kinderen heeft) geen last van uw labiliteit.
 • Uw therapeut kan zich intensief en volledig op uw proces richten en kan u goed begeleiden op moeilijke momenten.
 • Er is meer effectieve behandeltijd, omdat er bij wekelijkse afspraken tijd verloren gaat aan opstarten en afronden.
 • Als u kiest voor een weekendbehandeling kiest u voor een mooie, rustgevende plek voor uzelf en wordt u goed verzorgd. Hiermee bent u vriendelijk en mild voor u zelf en dat bent u waard!
Een weekend waarin je volledig gefocust en met compassie aan de slag gaat met de verwerking van je trauma
In een lang weekend je trauma's verwerken. Op een fijne locatie en onder liefdevolle en deskundige begeleiding.

Locatie | B&B in het Drentse Een

Een knus, warm onderkomen op een rustige en groene locatie in Drenthe

De Bed & Breakfast ligt aan de rand van het Drentse dorpje Een. Het biedt een geschikte ruimte om te verblijven, overnachten en om ongestoord aan de slag te gaan met de traumaverwerking. De weekendbehandeling is exclusief voor u en vindt plaats op individuele basis.

U heeft een ruim en net onderhouden verblijf tot uw beschikking. Met een eigen ingang, parkeergelegenheid, dakterras, toilet en douche. Het gastenverblijf heeft een trap: douche en wc zijn op de begane grond, het verblijf- en slaapgedeelte met balkon zijn op de verdieping. Het verblijf heeft een rustgevende uitstraling met een weids uitzicht, waar u tussen uw therapiecontacten heerlijk kunt ontspannen. Als u liever actief wilt zijn, dan zijn er wandelmogelijkheden in de directe omgeving.
Ontbijt en lunch worden verzorgd, zodat u al uw aandacht op uw therapie kunt richten. De Bed & Breakfast wordt gerund door mijn familie. Voor deze weekenden werk ik met hen samen. Mijn moeder is uw gastvrouw en zorgt met liefdevolle aandacht voor een aangenaam en fijn verblijf. Zij verzorgt ook het ontbijt en de lunch.

Lees meer praktische informatie over het weekend
"Door de intensiteit en de bijzondere, respectvolle behandelwijze, heb ik het weekend als heel waardevol, helend en effectief ervaren. Op een rustgevende en veilige plek, waar je je thuisvoelt."

Veelvoorkomende klachten

 • Last van nare herinneringen aan de gebeurtenis
 • Angst- en/of paniekklachten, zorgen maken, stress- of gevoelens van onrust
 • Snel geïrriteerd raken
 • Schaamte en/of schuldgevoelens
 • Flashbacks en/of herbelevingen
 • Hyper alertheid en/of schrikachtigheid
 • Overspoelt worden door overweldigende emoties
 • Slaapproblemen en/of nachtmerries
 • Concentratieproblemen
 • Somberheid
 • Negatief zelfbeeld
 • Onverklaarbare lichamelijke klachten
 • Vermijdingsgedrag
 • Relatieproblemen (ook ouder-kind relatieproblemen)
 • Het ervaren van eenzaamheid, machteloosheid, onveiligheid en/of angst (voor bijvoorbeeld afwijzing)
Samen met een deskundige en ervaren therapeut in alle openheid en oprechtheid een behandeling aangaan

Snel en deskundig werken aan klachtvermindering

Regie over eigen behandeling

Duidelijk, concreet en transparant

Mijn visie

Klachten naar aanleiding van een nare, ingrijpende ervaring zijn heel vervelend. Vaak bestaan ze ook al een tijdje, omdat er niet direct aan therapie voor traumaverwerking wordt gedacht. Daarnaast is het vaak spannend om een traumabehandeling aan te gaan. Of staan schuld- en/of schaamtegevoelens een eerste stap in de weg. Ook kan het vertrouwen in zichzelf, de ander en/of de omgeving zijn geschaad door wat iemand heeft meegemaakt.

Snel en deskundig
Ik vind het belangrijk mensen niet te laten wachten op behandelafspraken, als ze eenmaal kiezen voor traumaverwerking. Zo snel en deskundig mogelijk werken naar klachtvermindering is volgens mij wat de meeste mensen willen.

Regie over eigen behandeling
Ik hecht er veel waarde aan dat cliënten weten dat ze te allen tijde de regie hebben en houden over hun eigen behandeling. Voor iedereen, maar zeker voor mensen die ingrijpende ervaringen hebben meegemaakt, is het belangrijk dat ze zich veilig voelen en weten dat ze zelf ‘op de rem’ kunnen trappen als het hen te snel gaat.

Duidelijk, concreet en transparant
Een deskundige en veilige aanpak vraagt om duidelijkheid. Ik houd mijn taalgebruik concreet, helder en beknopt en ben transparant in mijn communicatie. U kunt er als cliënt vanuit gaan dat u binnen mijn praktijk een kwalitatief goede behandeling ontvangt van een deskundige en ervaren therapeut, die samen met u in alle openheid en oprechtheid uw behandeling aangaat.


"Na 15 jaar allerlei behandelingen te hebben gehad, ben ik nu met EMDR in twee weken tijd van mijn klachten af"